Recepten, Video

Doperwtenburger recept (+ video)

09-11-2017

Van de smaak en textuur van doperwten word ik altijd erg blij. Dus ging ik aan de slag met een nieuw recept waar doperwten de hoofdrol in spelen. Ik maakte een recept voor een heerlijke vegaburger op basis van doperwten. En het staat nog allemaal op film ook. :)

Een doperwtenfeestje

Vandaag kan ik eindelijk weer een nieuwe vegaburger toevoegen aan het lijstje lekkere vegaburgers op billybilly.nl. De kant-en-klare vegaburgers in de supermarkt zijn soms erg makkelijk om in huis te halen, maar kunnen op den duur ook gaan vervelen. Daarom blijf ik groot fan om mijn eigen vegaburgers te maken – je krijgt én meer groente binnen én je kunt de burgers zo naar eigen wens op smaak brengen. Net als deze doperwtenburger, want my of my deze burger is echt weer een feestje geworden om te eten.

Ik hou echt ontzettend van de smaak van doperwten en van het knappen van erwten in mijn mond. Zoals je kunt zien ben ik op mijn website regelmatig in de weer met doperwten. Er ligt altijd wel een zak doperwten in mijn vriezer.

doperwtenburger – het staat allemaal op tape

In mijn vorige video beloofde ik al dat ik snel weer een nieuwe video zou maken. En tada – van deze heerlijke doperwtenburger heb ik dan direct ook maar een video gemaakt. Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video verschijnt. 🙂

Ingrediënten:

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende om 4-5 doperwtenburgers te maken.

  • 130 gram doperwten
  • 1/2 rode ui – grofgesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blokjes diepvriesspinazie
  • 1 blik kikkerwten van 400 ml – uitgelekt en afgespoeld
  • een paar takjes verse peterselie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2-3 eetlepels paneermeel
  • peper en zout
  • 3 eetlepels bloem – om te bestuiven
  • 4-5 volkoren bolletjes
  • garnering voor op de vegaburger – tomaat, komkommer, sla, avocado, etc.

Bereidingswijze:

  1. Begin met het ontdooien van de doperwten en de blokjes spinazie.
  2. Stop de doperwten, kikkererwten, spinazie, blokjes ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine en maal tot een grof geheel.
  3. Voeg de grove puree in een andere kom en meng hier de paneermeel, komijn, chilipoeder, peper en zout doorheen.
  4. Maak van de puree 4 tot 5 burgers en bekleed de vegaburgers met wat bloem.
  5. Leg de doperwtenburgers op een groot bord en zet het bord voor 10 minuten in de vriezer – of in de koelkast als je de burgers vooruit maakt.
  6. Bak de doperwtenburgers in een koekenpan met wat olie goudbruin aan beide kanten. Dit duurt al met al zo’n 8-10 minuten.
  7. Snijd een bolletje open en leg hier de burger tussen. Bedek met wat saus (ik gebruikte ketchup) en top de vegaburger af met wat lekkere garnering.

vegaburger recept

doperwtenburger recept

En de doperwtenburger is klaar om gegeten te worden. Boordevol groente en ideaal comfort food. Wanneer heb jij voor het laatst een vegaburger gegeten?

verder lezen

2 reacties

  • Reply Esther 13-11-2017 at 10:55

    Dit recept heb ik donderdag meteen geprobeerd, want ik had wel zin in wat rommelen in de keuken met als bonus wat lekkers en gezonds. We hebben gesmuld (ook de kinderen). Erg lekker!

    • Reply Billy 14-11-2017 at 11:20

      Wat leuk Esther! Precies, zo zie het ook: het ongezonde gevoel van een burger, maar uiteindelijk een gezonde vegaburger eten. Twee vliegen in één klap. 😉

    laat een reactie achter