Recepten

Gegrilde aubergine salade met gekleurde tomaten

19-06-2017

Deze zomerse gegrilde aubergine salade is heerlijk om te serveren bij een barbecue of als bijgerecht met meerdere gerechten. Voeg er de nodige gekleurde tomaten aan toe en deze salade is een waar kleurenpalet geworden.

Meer in de zon, minder achter het fornuis

Koken hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Soms vind ik het fijn om uitgebreid te koken, maar vaak vind ik het nog fijner als het ook allemaal niet al teveel tijd in beslag neemt. En daar is deze heerlijke salade van gegrilde aubergines, Spaanse peper en gekleurde cherrytomaten een goed voorbeeld van.

En zeker op zomerse dagen als deze, dan zijn makkelijke recept mijn favoriet. Meer tijd in de zon, minder tijd achter het fornuis. ♥️

Vind je aubergines ook zo lekker als ze gegrild zijn? Maak dan zeker ook eens deze aubergine hapjes of deze heerlijke vegaburger van aubergine en hummus.

Terug naar het recept, want het kost je haast geen moeite om deze salade in elkaar te flansen.

Daar gaan we – dit heb je er voor nodig. ⬇️

aubergines grillen

Ingrediënten voor een flinke salade:

Voorbereiding: 15 minuten
Grillen: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten

  • 2 aubergines
  • 2 theelepels korianderblad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • snufje zout
  • flinke scheut olijfolie – ik gebruikte zo’n 5 eetlepels
  • 2 eetlepels olijfolie – voor de dressing
  • 2 Spaanse pepers – zonder zaadlijsten
  • blaadjes van 4 takjes verse munt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 250 gram gekleurde cherrytomaten
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

  1. Om deze gegrilde aubergine salade te maken is het goed om te beginnen met het in dunne plakken snijden van de aubergines.
  2. Meng de olijfolie samen met de cayennepeper, zout en korianderblad door elkaar en besprenkel de plakken aubergine hiermee.
  3. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergines, dit duurde bij mij zo’n 10 minuten.
  4. Snijd in de tussentijd de Spaanse peper in dunne ringen, halveer de cherrytomaten en meng dit samen met de blaadjes munt, citroensap, balsamico azijn, snufje zout en nog 2 eetlepels olijfolie in een kom door elkaar.
  5. Meng in een klein bakje de yoghurt samen met de melk door elkaar.
  6. Leg de plakken gegrilde aubergines op een groot bord. Verdel het mengsel van cherrytomaten en Spaanse peper hierover en besprenkel het yoghurtmengsel over de salade. Voila – de salade is klaar.

gegrilde aubergine salade

recept gegrilde aubergine salade

Deze gegrilde aubergine salade is erg lekker om te serveren op een zomerse dag als vandaag. Lekker als bijgerecht bij de barbecue of gewoon heerlijk bij wat brood en smeersels. Eet smakelijk! 🙂

verder lezen

Geen reacties

laat een reactie achter