Recepten

Gevulde sla wraps met champignons en tofu

11-10-2017

Een beetje wrap bevat de nodige koolhydraten. Behalve deze gevulde sla wraps met tofu en champignons, overgoten met een heerlijke zoet zure saus. Deze gevulde sla wraps zitten boordevol eiwitten door de tofu en zijn perfect als lunchgerecht en staan binnen een kwartier op tafel.

Sla wraps vastpakken als een bootje

Een tijd geleden zag ik ergens op het wereldwijde web al dat little gem een perfecte vervanger blijkt voor wraps. Het is dan wel geen goed idee om little gems op te rollen, maar je kunt de gevulde sla wraps als het ware een beetje als een bootje vastpakken en zo richting je mond bewegen.

Eenmaal gevuld met de gebakken tofu en champignons blijven de bladeren van de little gem lekker krokant en stevig. Dit recept is onwijs makkelijk om te maken en ideaal als makkelijke lunch.

gevulde little gems

Ingrediรซnten:

Aantal: 8 sla wraps (meer dan genoeg voor 2 personen)
Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 10 minuten

  • 1 blok tofu
  • scheut olijfolie
  • 3 cm verse gember – zonder schil en fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 lente ui – in dunne ringen gesneden
  • 350 gram kastanje champignons – in kleine partjes
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • 4 eetlepels hoisin saus
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • snufje zout
  • 8 little gem bladeren – gebruik zo veel mogelijk de grote bladeren
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • chilisaus (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Laat de tofu uitlekken en druk met je handen (of tussen een theedoek) zoveel mogelijk van het vocht uit de tofu. Verkruimel de tofu hierna met je handen.
  2. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de tofu hier in. Roer de tofu regelmatig door, totdat de tofu een klein beetje bruin is gekleurd (heel licht). Schep de verkruimelde tofu in een kom om later te gebruiken.
  3. Voeg nu een klein beetje olijfolie toe in dezelfde koekenpan en bak hier de knoflook, gember en de lente ui in. Voeg na zo’n 3 minuten de kastanje champignons toe en bak het geheel totdat de champignons zacht en wat bruin zijn worden.
  4. Hierna is het tijd om te geraspte wortel toe te voegen.
  5. Maak ondertussen een saus van de sojasaus, hoisin saus, azijn en sesamolie.
  6. Giet na 2 minuten de tofu en de saus bij de champignons en meng het geheel door elkaar. Voeg eventueel nog een beetje zout naar wens toe.
  7. Serveer de vulling in de sla wraps van little gem bladeren. Top het geheel af met een scheutje chilisaus en een klein beetje sesamzaadjes.

tofu verkruimelen - little gem recept

gevulde sla wraps

Deze gevulde sla wraps zijn gezond, lekker en ontzettend makkelijk om te maken. Het lijkt of je voor dit recept best wel veel ingrediรซnten nodig hebt, maar de meeste dingen (zoals kruiden en sausjes) heb je vaak al een gedeelte in huis.

Laat je het me weten als je dit recept gaat maken? Tag me op Instagram, Facebook of gewoon handig als een reactie onderaan dit recept. Dat zou ik erg leuk vinden! ๐Ÿ™‚

verder lezen

Geen reacties

laat een reactie achter