Recepten

Hele geroosterde bloemkool uit de oven

17-08-2017

Deze geroosterde bloemkool ziet eruit alsof het een rollade is die net uit de oven komt. Alleen de smaak is anders. Vandaag deel ik een heerlijk recept met je van een hele geroosterde bloemkool.

Bloemkool masseren

In dit recept laat ik je zien hoe je van een bloemkool een ontzettend lekker (bij)gerecht maakt. En dat is allemaal in bijzonder weinig tijd. Het marineren van de bloemkool is een fluitje van een cent. Alleen is het wachten geblazen op het roosteren van de bloemkool in de oven. Dit duurt zo’n 30 tot 40 minuten.

Een tijdje geleden maakte ik trouwens een recept voor heerlijke buffalo wings van bloemkoolroosjes. Net zo lekker en ideaal om te snacken. Deze hele geroosterde bloemkool is daarentegen natuurlijk erg leuk om te presenteren als je thuis een etentje geeft.

Heb je dus nog nooit een bloemkool gemasseerd? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. ⬇️

bloemkool masseren

Wat heb je nodig?

Voorbereiding: hooguit 10 minuten
Oventijd: 30-40 minuten

Je kunt deze hele bloemkool neerzetten op een tafel vol met andere gerechten. Je kunt het ook juist lekker met z’n tweeën opeten, samen met wat aardappeltjes en een lekkere vegaburger. It’s up to you. Dat je er blij van zal worden, die garantie durf ik je wel te geven. 🙂

  • 1 hele bloemkool
  • 180 ml yoghurt – ik gebruikte sojayoghurt
  • rasp van één limoen
  • 1 eetlepel chili poeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels grof zeezout
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat alvast met wat bakpapier.
  2. Snijd de groene bladeren van de bloemkool en was de bloemkool goed af onder de kraan.
  3. Meng in een grote kom alle overige ingrediënten door elkaar met een lepel en proef of de marinade op smaak is.
  4. Dep vervolgens de bovenkant van de bloemkool door de marinade en masseer met je handen de overige marinade goed over en tussen de bloemkoolroosjes.
  5. Leg zodra de marinade goed verdeeld is over de bloemkoolroosjes het geheel met de roosjes naar boven in het midden van de oven.
  6. Bak de hele geroosterde bloemkool af in de voorverwarmde oven in zo’n 30-40 minuten. Je merkt vanzelf als de bloemkool gaar is, de bovenkant is dan wat donkerder gekleurd.

hele geroosterde bloemkool

geroosterde bloemkool recept

bloemkool roosteren recept

Eet smakelijk! 🙂

Op de één of andere manier voelt het mij wat gek aan om een puntje bloemkool uit de hele bloemkool te snijden. Het is net alsof je echt een rollade aansnijdt. 😉

Het recept is echt heel lekker geworden – een beetje pittig en goed op smaak met de overige specerijen.

Wie snijdt de rollade geroosterde bloemkool bij jou aan?

verder lezen

6 reacties

  • Reply Sas 19-08-2017 at 20:04

    Hoi Billy

    Weer zo’n lekker recept met bloemkool, ik vind kale bloemkool niet lekker dus deze recepten zijn echt een uitkomst aangezien bloemkool wel heel erg gezond is en naar mijn idee niet mag ontbreken in een vega lijfstijl

    De buffalo wings van bloemkoolroosjes smaakte heel erg lekker zowel mijn vriendin als ik vinden het een blijvertje

    Groetjes Sas

    • Reply Billy 21-08-2017 at 09:29

      Dankjewel Sas, leuk om te horen! 🙂

  • Reply Emmy 24-08-2017 at 16:34

    Vandaag eens uitgetest en goedgekeurd! Héél lekker.

    • Reply Billy 25-08-2017 at 13:27

      Zo blij met je reactie Emmy! Heel leuk dat je het ook een geslaagd recept vindt. 🙂

  • Reply David Adri 14-11-2017 at 15:24

    Nog niet gemaakt, staat voor vnv op de planning, BillyBilly!
    Enorm enthousiast, ik hou je op de hoogte!
    XO

  • Reply René 19-11-2017 at 18:32

    Als je een gare bloemkool wil, dan raad ik aan deze minimaal anderhalf uur in de oven te garen of vooraf te koken. Bij de opgeveven tijd als i dit recept blijft de bloemkool rauw. Sommigen vinden dat lekker maar als je liever gare groenten eet dan moet je de bereidingstijd behoorlijk verlengen.

  • laat een reactie achter