Keuken aanbevelingen

Houd er rekening mee dat ik een klein bedrag aan commissie verdien als je uiteindelijk iets koopt via één van onderstaande links. Alle producten die ik hieronder aanbeveel gebruik ik zelf ook en kan ik dus aan iedereen van harte aanbevelen. Ik wil iedereen helpen die op zoek is naar nieuw keukengerei, hierin een zo goed mogelijke keuze te maken.


 

1. KitchenAid Artisan Mixer – geweldig apparaat

kitchenaid-artisan groenSinds ik ongeveer anderhalf jaar geleden een KitchenAid heb aangeschaft, merk ik dat ik meer zin heb om te gaan bakken. Zowel voor taartbodems, delicious frostings als voor het mengen van pastadeeg wordt de KitchenAid met grote regelmaat bij ons thuis gebruikt.

Er zijn zelfs uitbreidingen te koop die je er zo op kunt klikken, zoals een citruspers (heb ik, is misschien wel een beetje overdreven) en een gehaktmolen. Maar zeg nou zelf: Het oog wil ook wat, het is direct een pronkstuk op het aanrecht. Ik kan een KitchenAid dus enorm aanbevelen, destijds heb ik de mijne via de website van Fonq besteld. Deze website biedt een erg goede service en snelle levering.

 

2. GEFU Spirelli spiraalsnijder – ideaal

spirelli spiraalsnijderDeze handige keukentool heb ik nog niet zo lang in bezit, maar ik ben er van overtuigd dat dit op het moment één van mijn favoriete keukentools is. Met de Spirelli kun je van je groenten handige slierten maken, zodat alles er direct al als een feestje uitziet op je bord.

Mijn favoriet op dit moment: Haal een courgette door deze spiraalsnijder en je hebt in een handomdraai courgettepasta gemaakt. Makkelijk met een beetje zelfgemaakte tomatenpesto en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke avondmaaltijd op tafel.

 

3. Goede messen is een must

wusthof-mesScherpe en echt goede messen kunnen soms behoorlijk wat geld kosten. Toen ik ging samenwonen heb ik een kant en klare messenset bij IKEA gehaald. Achteraf had ik daar behoorlijk spijt van. Inmiddels kent IKEA wel een meerdere soorten messes in hun assortiment, maar mocht je graag voor kwaliteit gaan dan raad ik je van harte de messenset van het merk Wüsthof aan.

 

 

4. Weegschaal – voor de nauwkeurigheid

bloomingville-keukenweegschaalBij het maken van avondmaaltijden neem ik de hoeveelheid nooit zo nauw, maar als het gaat om het bakken van taarten, cupcakes of andere goddelijkheden dan is een beetje precisie werk wel van belang. Mijn weegschaal is lekker authentiek. Het is misschien niet al te nauwkeurig op de gram na, maar als je in de leer bent om patissier te worden dan is precisie wel van belang en kun je beter een digitale weegschaal hebben. Op de website van Fonq kun je zowel deze retro weegschaal als vele digitale weegschalen vinden.