Recepten, Video

Vegan pompoen cupcakes (+ video)

20-10-2017

Pompoen is mijn favoriete groente, voornamelijk omdat het zo multi-inzetbaar is. Je kunt het gebruiken in een curry of taco, maar ook juist in zoete baksels is pompoen heerlijk. Vandaag maakte ik cupcakes met pompoen. De pompoen cupcakes waren zo lekker, dat ik er zowel een recept als een video van heb gemaakt!

Cupcakes met pompoen

Pompoen is in het seizoen en dus zijn ze volop verkrijgbaar. En ik kan dit alleen maar toejuichen, want ik ben gek op pompoen! Dat kun je ook wel merken als je ziet hoeveel recepten met pompoen ik al heb geplaatst op billybilly.nl 😉

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met een nieuw pompoen recept – ik maakte heerlijke pompoen cupcakes. Het werd hoog tijd om er meteen een nieuwe video van te maken. Dat was me al weer veel te lang geleden.

Video – pompoen cupcakes

Op gure herfstdagen als vandaag krijg ik ontzettende trek in pompoen. In deze video laat ik je dan ook zien hoe je heerlijke cupcakes kunt maken met pompoen.

Vind je deze video leuk? Abonneer je dan zeker even op mijn YouTube kanaal. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuwe video is verschenen.

Ingrediënten voor deze pompoen cupcakes

Voor 12 cupcakes:

  • 150 gram pompoenpuree (hier lees je hoe je pompoenpuree maakt)
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 250 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 220 gram bloem
  • snufje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • handvol pecannoten
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden (of pumpkin spice als je deze kunt vinden)

Voor de frosting:

  • 250 gram margarine
  • 200 gram poedersuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 1 tot 2 theelepels kaneel

Bereidingswijze – cupcakes maken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Zeef in een kom de bloem, specerijen, zout en bakpoeder en meng door elkaar.
  3. Meng in een mixer de pompoenpuree en de olie tot het één geheel is geworden.
  4. Voeg hierna de suiker en vanille extract toe.
  5. Voeg het mengsel van bloem samen met de amandelmelk en grof gehakte pecannoten bij het andere beslag. Mix het geheel door elkaar.
  6. Verdeel het cupcake beslag over 12 muffin vormpjes en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven af in zo’n 20-25 minuten. Ik vul de vormpjes altijd tot driekwart, want de cupcakes rijzen in de oven nog een beetje.

Frosting maken:

  1. Klop met een mixer de margarine luchtig.
  2. Voeg na 2 minuten de overige ingrediënten toe voor de frosting en mix het geheel nog ca. 3 minuten door elkaar.
  3. Is de frosting zoals een goede frosting hoort te zijn – vettig en lekker zoet? Dan is het tijd om met een spatel de frosting over te gieten in een spuitzak om toeven mee te spuiten. Klop de frosting anders nog iets langer door met de mixer.
  4. Ik gebruik zelf een kartel spuitmond, omdat ik vind dat je hier mooie toeven van krijgt. Kijk zelf wat jij het fijnste vindt om mee te werken.
  5. Garneer de pompoen cupcakes op het eind als je het leuk vindt met een pecan noot.

cupcakes van pompoen

recept pompoen cupcakes

Dit recept voor pompoen cupcakes is echt een ode aan de herfst. Het cakeje van de cupcakes zijn lekker zoet en de frosting is lekker vettig. Ik moet bekennen dat het mijn eerste keer was dat ik de frosting maakte met margarine. Het voelt minder vettig dan roomboter, maar de smaak blijft lekker!

Een tijd geleden maakte ik ook al deze heerlijke cupcakes met witte chocolade én frambozen (niet vegan friendly helaas). Bekijk zeker eens het recept en de video die ik hiervan maakte. 🙂

Ik ben heel benieuwd of je de pompoen cupcakes binnenkort ook eens gaat maken. Laat zeker een reactie hieronder achter – of natuurlijk onderaan mijn nieuwste video. Dat zou ik onwijs leuk vinden!

verder lezen

Geen reacties

laat een reactie achter