Recepten

3 ingrediënten vegan kokoskoekjes

26-06-2017

Deze makkelijk te maken kokoskoekjes zijn de ideale koekjes om te bakken als je (bijna) niks in huis hebt. Je hebt er namelijk maar 3 ingrediënten voor nodig, en een oven. Zo makkelijk is het om deze vegan kokoskoekjes te bakken!

Kokoskoekjes met weinig ingrediënten

Koekjes bakken en dan het liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, dat was het idee. Zonder al teveel moeite. En met nog één andere belangrijke voorwaarde: ik had behoefte aan een op-de-bank-cocoon-dag en dus wilde ik er de deur niet voor uit.

Na alle keukenkastjes te hebben opengetrokken kwam ik tot de conclusie dat ik nog wel erg veel kokosrasp in huis had. En dus werden het koekjes met kokos. Stroperig verplaatste ik me van de bank naar de keuken waar ik uiteindelijk helemaal blij werd van de koekjes die ik bakte – brosse vegan kokoskoekjes welteverstaan.

Deze koekjes bevatten slechts drie ingrediënten: kokosrasp, kokosolie én wat agavesiroop. Makkelijker dan dit kan ik het niet voor je maken.

vegan kokoskoekjes recept

Wat heb je nodig voor 8 vegan kokoskoekjes?

Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 10 minuten

  • 200 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels zachte kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • optioneel: een snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bedek een bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine door elkaar.
  3. Kneed met je handen van het mengsel acht bolletjes. Je merkt zodra je er balletjes van wilt maken dat het nog erg kruimelig is. Daarom is het goed om de balletjes goed aan te drukken zodat het mooie balletjes worden.
  4. Bak de vegan kokoskoekjes in de voorverwarmde oven af in 8 tot 10 minuten of totdat de koekjes lichtbruin van kleur zijn.
  5. Laat de kokoskoekjes even afkoelen voordat je ze gaat opeten, ze zijn dan wat meer solide.

kokosballen recept

vegan kokoskoekjes

Deze brosse vegan kokoskoekjes zijn heerlijk van zichzelf. Voor de nodige variatie vond ik het lekker om twee blokjes pure chocolade te smelten en de helft van de kokoskoekjes deels te voorzien van een laagje chocolade.

En aangezien ik nog twee kokosballetjes over heb is het tijd om de waterkoker aan te slingeren. Doe je met me mee? 🙂

#lekkerlekker

verder lezen

2 reacties

  • Reply Irene 06-08-2017 at 20:09

    Kan dat ook met amandelmeel?

    • Reply Billy 11-08-2017 at 10:09

      Hoi Irene, dat moet geen probleem zijn. Dat lijkt me trouwens ook erg lekker met amandelmeel. Goed idee!! 🙂

    laat een reactie achter